1. Головна
  2. /
  3. Новини
  4. /
  5. ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ЗАГИБЛИХ ЗАХИСНИКІВ...

ДЕНЬ ПАМ’ЯТІ ЗАГИБЛИХ ЗАХИСНИКІВ УКРАЇНИ

Починаючи з 2019 року, 29 серпня ми відзначаємо День пам’яті загиблих захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України.

Саме 29 серпня пов’язано з одним із найтрагічніших епізодів російсько-української війни до повномасштабного вторгнення – виходом українських воїнів з оточення під Іловайськом у 2014 році. Тоді російське керівництво – традиційно для себе – порушило домовленості: українських військових розстріляли, коли вони колонами проходили тим, що мало бути «зеленим коридором». Їхній шлях пролягав через соняшникові поля. Тому традиційним символом пам’ятного дня 29 серпня став соняшник.

Сьогодні в місті Болград вшанували хвилиною мовчання пам’ять загиблих захисників України.

Відбувся мітинг, учасники якого поклали квіти до Меморіалу слави. В заході взяли участь голова Болградської районної ради Михайло Садаклієв, перший заступник голови Болградської райдержадміністрації Валерій Єребакан, секретар Болградської міської ради Віра Ніколаєнко, працівники райдержадміністрації, районної та міської рад, комунальних установ.

Як зазначив Михайло Садаклієв, боротьба проти російських окупантів згуртувала український народ. На захист незалежності держави стали жителі всіх, без винятку, регіонів нашої країни.

Нескорені захисники мужньо боронять територіальну цілісність України, як на сході і півночі, де зараз найгарячіше, так й на півдні і центральній частині держави.

На превеликий жаль, за свободу ми платимо надзвичайно високу ціну. Тому пам’ять про борців і їх героїчні подвиги є найвищою цінністю для національного духу. Маємо зробити все, щоб зберегти та зміцнити пам’ять про полеглих Героїв на багато поколінь вперед.

Вклонімося всім тим, хто загинув заради незалежної країни! Пам’ятаймо про їх героїзм.

Герої не вмирають!